THE PLAYBOOK FOR THE MODERN MAN, SIGN UP NOW

Get exclusive content, special offers and latest news delivered to your inbox.

Former Paper Mill Converted Into Light And Airy Loft

Full screen

A paper mill in small-town France may not seem like the place for a contemporary residence, but this conversation from Planet Studio proves that monochromatic magic can be made in unlikely circumstances.

The Labahou project gives new life to an abandoned paper mill that ceased operation in the 90s. Working under a limited budget, the entire space was transformed into a home that simultaneously embraces modernism and honours the traditional farmhouses of the region.

The theme of the project was “connectedness.” The main living space is seamlessly linked to the mezzanine, to the garden, to the patio. One room flows into the next and the interior flows into the exterior. The result is a spacious feel, intensified by the high ceilings and a black and white colour scheme. The home is light and airy with predominantly modern decor, although more classic details are sprinkled throughout.

Outside there is a semi-covered patio and a Mediterranean garden with a fountain, ideal for enjoying the idyllic days of southern France.

Close

Sign up now,
you magnificent bastard.

Access exclusive content, be the first to know about giveaways
and receive news before your mates.